Komarnici

Kvalitetna zaštita od insekata.

Vrste komarnika

Komarnici su jednostavno i efikasno rješenje, budući da omogućuju ulaz svježeg zraka, a ujedno štite od insekata. U ponudi imamo pet različitih sistema komarnika, i to fiksne, fiksne utapajuće, plise, rolo, te krilne.

  Prednost komarnika

  Komarnici su namjenjeni kako za stambene objekte, tako i za poslovne, a posebno su pogodni za prostore gdje se sprema hrana i gdje se spava. Tokom vrelih ljetnih noći, prostorije se mogu bezbrižno prozračivati, ne strahujući od ulaska neželjenih insekata.

   Fiksni komarnici 

   Fiksni komarnici su među cjenovno najpovoljnijim rješenjima za zaštitu od insekata. Prikladni su za ugradnju na prozore kroz koje ne trebate pristup do vanjskih prozorskih polica, cvijeća i drugih stvari.  Fiksne komarnike odlikuje dug životni vijek i jednostavna montaža, te demontaža. Ugrađuju se direktno na prozorski okvir.

    Fiksni utapajući komarnici 

    Fiksni utapajući komarnici su među cjenovno najpovoljnijim, te najprodavanijim rješenjima za zaštitu od insekata. Prikladni su za ugradnju na prozore, kroz koje ne trebate pristup do vanjskih prozorskih polica, cvijeća i drugih stvari. Fiksne utapajuće komarnike odlikuje dug životni vijek i jednostavna montaža, te demontaža. Ugrađuju se iznutra na prozorski okvir bez bušenja istog, a po potrebi vrlo jednostavno se skidaju, što čišćenje izuzetno praktičnim.

     Plise komarnik

     Plise komarnici su jedno od najprodavanijih rješenja za zaštitu od insekata. Namjenjeni su za ugradnju na veće otvarajuće površine poput kliznih, balkonskih, te ulaznih vrata, a mogu se ugrađivati i na prozore. Plise komarnici imaju plisiranu mrežicu koja se skuplja i šiti kao harmonika, a zbog čega ih ponekad i zovu haro komarnici, te ne zahtjevaju mnogo prostora, već se skupe u jednu od vertikala. Mogu biti jednokrilni ili dvokrilni. Dostupne su i varijante sa niskom pragom.

      Rolo komarnik

      Rolo komarnici su možda i najpoznatije rješenje za zaštitu od insekata. Namjenjeni su za ugradnju na sve vrste prozora, a pogotovo za one kroz koje želite imati pristup vanjskim sadržajima. Kao što i sam naziv govori, skupljaju (rolaju) se u kutiju koja se nalazi na gornjoj horizontali, u kojoj mrežica ostaje nevidljiva i zaštićena od svih vremenski uticaja, a što znatno produžva njihov životni vijek, te ne zauzimaju skoro nikakav prostor.

       Krilni komarnik

       Krilni komarnici su idealno rješenje za zaštitu od insekata. Namjenjeni su za ugradnju na sve vrste prozora, a pogotovo za one kroz koje želite imati pristup vanjskim sadržajima. Kao što i sam naziv govori, otvaraju se krilno, kao vrata. Upravljanje je jednostavno, a zaštita je pouzdana i dugotrajna.