PVC klizna vrata

Maksimalne performanse za cijeli život.

Dugotrajnost i kvalitet

Savremeni PVC prozori imaju vijek trajanja od 30 i više godina. Stoga je vrlo važno da kvalitet profila i izrada novih prozora zadovoljavaju najviše zahtjeve.

  Veka profilni sistemi

  Sa VEKA profilnim sistemima možete se osloniti na najbolji kvalitet. VEKA sistemi se proizvode u Njemačkoj u najvišem mogućem kvalitetu profila (klasa A prema DIN EN 12608). Osiguravaju dugoročnu funkcionalnu pouzdanost i višedecenijski životni komfor.

   VEKAMOTION 82

   Sa VEKAMOTION 82, VEKA je potpuno redizajnirala podizno-klizna vrata – za posebno ekonomičnu proizvodnju i ekonomičnu ugradnju. Zahvaljujući novom PVC pragu, prolazi bez prepreka se mogu lako realizovati uz maksimalnu energetsku efikasnost. VEKAMOTION 82 omogućava vrlo velike elemente sa visokim udjelom stakla i smanjenim kotama krila. Čak i u osnovnoj verziji u životni prostor ulazi znatno više svjetla. Osim toga, VEKAMOTION 82 MAX je varijanta dizajna sa konstrukcijom okvira koja se može gotovo u potpunosti ožbukati.

    VEKAMOTION 82 AL

    Takođe, podizno-klizni sistem Vekamotion 82 dostupan je i sa AL vanjskim oblogama. Profili su jednostavni i sigurni u pogledu obrade i ugradnje, te predstavljaju najekonomičnije rješenje za realizaciju sofisticiranih zahtjeva u pogledu dizajna, estetike i udobnosti stanovanja.

     VEKAMOTION 82 MAX

     VEKAMOTION 82 MAX je dizajnerska varijanta inovativnih podizno-kliznih vrata. Već u osnovnoj verziji VEKAMOTION 82 omogućava efikasnu proizvodnju posebno velikih elemenata sa visokim udjelom stakla i smanjenim kotama krila. Za maksimalan sadržaj stakla, a time i količinu svjetlosti, izuzetno tanko fiksno krilo dostupno je u varijanti VEKAMOTION 82 MAX. Jedinstvena konstrukcija okvira može se gotovo u potpunosti ožbukati, tako da se mogu postići vanjski izgledi gotovo bez okvira. VEKAMOTION 82 MAX je čak dobio i renomiranu Red Dot Design Award za ovaj izvanredni razvoj.

      VEKAMOTION 82 MAX AL

      Takođe, podizno-klizni sistem Vekamotion 82 max dostupan je i sa AL vanjskim oblogama. Profili su jednostavni i sigurni u pogledu obrade i ugradnje, te predstavljaju najekonomičnije rješenje za realizaciju sofisticiranih zahtjeva u pogledu dizajna, estetike i udobnosti stanovanja.

       Spektar boja