Roletne

Vanjska zaštita od svjetlosti i pogleda.

Roletne

Roletne su sjenila koja nam omogućavaju zaštitu sa vanjske strane od različitih vanjskih utjicaja i neželjenih pogleda. S njima postižemo potpuno zatamnjenje prostora, a ujedno nam nude i odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Štite nas od sunčeve svjetlosti, toplote, insekata, te provalnika. U prilogu imate par fotografija koje možete iskoristiti.

  Otporna i praktična rješenja za sve tipove građevina

  Roletne su vrlo otporna sjenila koja su vrlo prikladna za sve novogradnje, a tako i starogradnje. Postoji više vrsta kutija za roletne i to nadgradne, vanjske, te podfasadne. U sve vrste kutija mogu se ugraditi rolo komarnici, kurble i elektromotori.

   Nadgradne roletne
   Vekavariant 2.0

   Sistem VEKAVARIANT 2.0 omogućava posebno efikasnu proizvodnju i ugradnju modernih kutija za roletne za sve potrebe i situacije ugradnje. VEKAVARIANT 2.0 je dostupan u četiri različite veličine i nudi odličnu toplotnu izolaciju. Gornja kutija se lako može spojiti na prozorski element inovativnom tehnologijom klipova i ne samo da je idealna dopuna svim prozorima iz VEKA sistema, već je pogodna i za povezivanje na prozorske sisteme svih drugih poznatih provajdera sistema. VEKAVARIANT 2.0 se može koristiti za bilo koju vrstu otvaranja i situacije ugradnje, a omogućava i ugradnju komarnika, kurbli i elektromotora.

    Vanjska petougaona roletna

    Sistem Vanjska petougaona roletna je naš najprodavaniji sistem roletni. Naročito je pogodan je za starogradnju, odnosno za ugradnju na već postojeće prozore. Njegove odlike su jednostavno održavanje, te cijenovna pristupačnost. Dostupan je u tri različite veličine kutije. Kao i kod ostalih sistema, dostupne su varijante sa rolo komarnikom, kurblom i elektromotorom.

     Vanjska rondo roletna

     Sistem Vanjska rondo roletna je sistem roletni sa zaobljenom kutijom. Naročito je pogodan je za starogradnju, odnosno za ugradnju na već postojeće prozore. Njegove odlike su jednostavno održavanje, te izuzetna stabilnost i izdržljivost. Dostupan je u dvije različite veličine kutije. Kao i kod ostalih sistema, dostupne su varijante sa rolo komarnikom, kurblom i elektromotorom.

      Vanjska podfasadna roletna 

      Sistem Vanjska podfasadna roletna je sistem roletni sa skrivenom kutijom. Namjenjen je za novogradnju, odnosno za ugradnju na već postojeće prozore, ali prije ugradnje termoizolacije vanjskih zidova. Njegove odlike su jednostavno održavanje, te izuzetna stabilnost i izdržljivost, a što je najvažnije, ne utiče na izgled objekta. Dostupan je u tri različite veličine kutije. Kao i kod ostalih sistema, dostupne su varijante sa rolo komarnikom, kurblom i elektromotorom.

       Rolo vrata

       Sistem Rolo vrata je namjenjen je za garaže ili pregrade velikih prostora. Dostupan je u četiri različite veličine kutije. Najviše se upotrebljava tamo gdje smo ograničeni sa prostorom, pošto između svih vrsta sistema garažnih vrata zauzima najmanje prostora. Sistem se može pokretati ručno, pomoću kurble ili elektronski, pomiću elektromotora.