PVC prozori

Maksimalne performanse za cijeli život.

Dugotrajnost i kvalitet

Savremeni PVC prozori imaju vijek trajanja od 30 i više godina. Stoga je vrlo važno da kvalitet profila i izrada novih prozora zadovoljavaju najviše zahtjeve.

  Veka profilni sistemi

  Sa VEKA profilnim sistemima možete se osloniti na najbolji kvalitet. VEKA sistemi se proizvode u Njemačkoj u najvišem mogućem kvalitetu profila (klasa A prema DIN EN 12608). Osiguravaju dugoročnu funkcionalnu pouzdanost i višedecenijski životni komfor.

   SOFTLINE 70

   SOFTLINE 70 sa osnovnom dubinom od 70 mm je klasik u VEKA asortimanu profila. Njegov bezvremenski dizajn sa blago zaobljenom konturom i posebno uskim širinama lica nalazi se i u narednim generacijama profila. Kao i svi VEKA sistemi, SOFTLINE 70 sa svojom opsežnom paletom dodatnih profila nudi široku paletu mogućnosti dizajna za efikasnu proizvodnju prozora. U SOFTLINE 70 AD može se koristiti čak i visokoizolirajuća trostruka stakla ako dimenzije krila nisu prevelike.

    SOFTLINE 76 MD

    SOFTLINE 76 MD sa srednjom zaptivkom je moderan višekomorni sistem sa osnovnom dubinom od 76 mm i kombinuje snažne izolacione performanse sa posebnom ekonomičnošću u proizvodnji. SOFTLINE 76 MD je takođe pogodan za upotrebu sa modernim trostrukim staklima kao i specijalnim funkcionalnim staklima za poboljšanu zvučnu izolaciju i zaštitu od provale. Čak i velike staklene površine ne predstavljaju problem uz tanak i fleksibilan dizajn SOFTLINE 76 MD. Uz široku paletu dodatnih profila, dostupan je i poseban profil krila za ljepljivu tehnologiju.

     SOFTLINE 82 MD

     SOFTLINE 82 MD je sistem posebno visokih performansi sa srednjom zaptivkom. Inovativna višekomorna geometrija sistema SOFTLINE 82 MD osigurava odličnu toplotnu izolaciju sa vrijednostima do Uw = 0,74 W/(m²K) kada se koristi visokoizolirajuće trostruko staklo sa Ug = 0,5 W/(m²K). U termički optimiziranoj verziji sa termički odvojenim čeličnim ojačanjima, SOFTLINE 82 MD lako ispunjava i najstrože zahtjeve energetske efikasnosti – od niskoenergetskih kuća do pasivnih kuća.

      SOFTLINE 82 MD AL

      SOFTLINE 82 MD AL je sistem posebno visokih performansi sa srednjom zaptivkom i aluminijumskom oblogom sa vanjske strane. Inovativna višekomorna geometrija sistema SOFTLINE 82 MD osigurava odličnu toplotnu izolaciju sa vrijednostima do Uw = 0,74 W/(m²K) kada se koristi visokoizolirajuće trostruko staklo sa Ug = 0,5 W/(m²K). U termički optimiziranoj verziji sa termički odvojenim čeličnim ojačanjima, SOFTLINE 82 MD lako ispunjava i najstrože zahtjeve energetske efikasnosti – od niskoenergetskih kuća do pasivnih kuća.
      Kombinacija modernih PVC-U profila sa aluminijumskim pokrivnim profilima objedinjuje prednosti dva veoma različita materijala. Optimalna toplotna i zvučna izolacija PVC-U prozora susreće se sa plemenitim izgledom aluminijuma u gotovo neograničenom izboru boja. Površina AL profila može biti plastificirana u svim RAL bojama ili opciono eloksirana. Profili su jednostavni i sigurni u pogledu obrade i ugradnje i predstavljaju najekonomičnije rješenje za realizaciju sofisticiranih zahtjeva u pogledu dizajna, estetike i udobnosti stanovanja.

        Spektar boja